اسکوپ سنگ چیست ؟

اسکوپ سنگ چیست؟

 

سنگ از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی طبیعی به‌شمار می‌رود که قدمت استفاده از آن به بیش از 12000 سال قبل می‌رسد. سنگ‌های ساختمانی طبیعی به دلیل زیبایی ظاهری و هزینه نگهداری پایین، از جمله نماهای ساختمانی متداول به‌شمار می‌روند.  اما اجرای نماهای سنگی ضوابط و قوانین خاص خود را دارد که می‌بایست در زمان اجرا در نظر گرفته شوند؛ در غیر اینصورت همین نماهای زیبا می‌توانند بدترین حوادث مالی و جانی را در پی داشته باشند.

از آنجایی که سنگ ها سطح نسبتا صاف و جذب آب پایینی دارند پیوند مناسبی با ملات های پشت خود برقرار نمی کنند و همین باعث می شود که امکان افتادن آنها همیشه وجود داشته باشد، به خصوص سنگ هایی مانند گرانیت که جذب آب پایین و سطح بسیار سختی دارند.

به همین دلیل برای نصب این سنگ ها از روش هایی مانند پیچ کردن و یا استفاده از اسکوپ استفاده می کنند که در این مطلب در خصوص استفاده از اسکوپ قصد داریم صحبت کنیم.

 

 

استفاده از اسکوپ سنک چه مزایایی دارد؟

 

استفاده از اسکوپ باعث می شود که سنگ های کار شده به صورت ایستاده و سنگ های استفاده شده در نمای ساختمان، از استحکام بیشتری برخوردار باشند و با افتادن خود جان افراد دیگر را نیز تهدید نکنند. این موضوع به قدری برای نمای ساختمان مهم است که در ساختمان های بلند برای نصب سنگ نمای از ریل برای مهار سنگ استفاده می شود.
 

برای پايداری در حين زلزله، اطمينان از عدم شل شدن، لق زدن و سقوط سنگ هايی كه در تراز قائم استفاده مي شود اسكوپ کردن بهترین راه حل است.

جهت اسکوپ سنگ نما ، پشت سنگ توسط دستگاه فرز شيار داده شده و بعد سيم آرماتور بندی سخت  دور اين حاشيه قرار داده می شود و از پشت اين سيم از دو طرف سنگ به هم متصل می شود. اين سنگ وقتی در تراز قائم قرار گرفت و زمانیکه دوغاب پشت سنگ ريخته شد سيم با دوغ آب پيوستگی ايجاد كرده و احتمال سقوط سنگ از بين خواهد رفت.

انواع روش های استفاده از اسکوپ سنگ .

روش لقمه گذاری

روش سیم مفتولی

روش اسکوپ دو پایه

روش اسکوپ سه پایه

روش پروانه ای

روش z

روش سیم گالوانیزه

روش دندان موشی

روش چسباندن سنگ به پشت سنگ

روش پیچ و رولپلاک

در ادامه توضیحاتی درباره هر کدام از روش های استفاده از کوپ سنگ را میخوانید .

 

روش لقمه گذاری

 

این روش بسیار ساده است و در آن دو یا چند سنگ لقمه ای را به پشت سنگ مورد نظر برای استفاده در نما می چسبانند و سپس سنگ مورد نظر خود را با سیستم دوغابی نصب می کنند.

 

 

روش سیم مفتولی

 

در این روش دو سر سنگ مورد نظر برای نمای ساختمان را با استفاده از ابزار مناسب شیار می دهند و یک مفتول آهنی به قطر 2 میلی متر از این شیار ها را عبور می دهند و آنها را به هم گره می زنند و با این کار باعث می شوند که سیم ها به پشت ملات گیر کند و سنگ را نگه دارد.

 

 

روش اسکوپ دوپایه

 

شکل ظاهری این اسکوپ ها به صورت یک قطعه سیم مفتولی از جنس استیل است که دو قطعه به نام بالچه دارد. نحوه اتصال این اسکوپ ها به پشت سنگ ساده است و با استفاده از چسب می توان آنها را به سنگ وصل کرد و برای نصب دوغابی آماده کرد، وظیفه بالچه ها این است که راه را برای رفت دوغاب به سطوح پایین تر هموار کنند.

 

 

روش اسکوپ سه پایه

 

استفاده و روند کاری این اسکوپ ها مانند اسکوپ های دو پایه می باشد، ولی با این تفاوت که یک لبه سوم نیزدارد که درون یک شیار ایجاد شده درون سنگ قرار می گیرد و سپس با استفاده از چسب سنگ محکم می شود.

 

 

اسکوپ پروانه ای

 

در این روش ابتدایک شیرا با زاویه 45 روی سنگ ایجاد می کنند و بعد از آن قطعه مورد نظر را به صورت پروانه ای درون سنگ جا می دهند و سپس بعد از دوغاب ریزی سیمان و دوغاب اطراف این سیم ها را گرفته و سنگ شما را محکم نگه میدارد...

روش z

 

همانطور که از اسم این قطعه پیداست، به شکل Z می باشد و برای نصب آن ابتدایک شیار روی سنگ ایجاد می کنند و بعد از آن عملیان نصب و دوغاب دهی سنگ مورد نظر را انجام دهند.

 

 

روش سیم گالوانیزه

 

در این روش نصب سنگ ، ابتدا بر روی دو لبه سنگ (دو لبه روبروی هم) به وسیله دستگاه فرز ، شیارهایی ایجاد میگردد و سپس به وسیله سیم گالوانیزه محکمی با ضخامت مقول به صورت ضربدری از شیارها رد کرده و دو انتها را به هم وصل کرده ، و سپس برای اینکه سیم درون دوغاب قرار گیرد سنگی به زیر سیم ها قرار داده ، تا گیرداری بین سنگ پلاک و دوغاب به صورت کامل به وجود می آید.فقط باید توجه شود سیم از جنس ضد زنگ باشد تا به مرور زمان نپوسد.

 

 

روش چسباندن سنگ به پشت سنگ

 

.

این روش که آسان ترین و از لحاظ هزینه نیز به صرفه می باشد و در موارد نادر استفاده میگردد به این صورت است که چندین تکه سنگ کوچک به پشت سنگ چسبانده ، در این حالت گیروداری بین سنگ پلاک و دوغاب ایجاد میگردد . ضخامت این سنگ های ریز باید معقول باشد و حتی میتوان از خرده های سنگ نصبی نیز باشد.

 

 

روش دندان موشی

 

در قطعات کوچکتر سنگ که امکان اجرای اسکوپ سیمی به صورت طولی وجود ندارد، می‌توان از این روش برای مهار سنگ‌های نما استفاده کرد. این روش خصوصا در نماهای رومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

روش پیچ و رولپلاک

 

متاسفانه مبحث مهار سنگ نما از طرف پیمانکاران و سازندگان ساختمان جدی گرفته نشده و در مواردی دیده می‌شود که از اسکوپ کردن سنگ نما به بهانه‌های مختلف مانند: دستمزد پایین، زمانبر بودن و اینکه این نوع سنگ بدلیل متخلخل بودن نیاز به اسکوپ ندارد و . . .  خودداری می‌کنند. در این موارد به هیچ عنوان نباید ساختمان پایانکار بگیرد تا زمانی که از مهار سنگ‌های نما بعد از نصب اطمینان حاصل شود

 

کدام روش بهتر است ؟

 

بین روش های گفته شده در مورد استفاده از اسکوپ سنگ روش های پروانه ای و زد بهترین وبا اطمینان ترین روش است .

 

امیدواریم خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشد .


تمام حقوقین سایت متعلق به شرکت نوین طرثیث می باشد .

طراحی شده توسط شرکت فنی مهندسی رایان تیم ترشیز